Op zoek naar een erkende aankoopmakelaar?

Wij bieden diensten van erkende NVM en VBO aankoopmakelaars voor een vast tarief van €2.250,-

Aankoopmakelaar inschakelen

Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC)

Alle makelaars aangesloten bij Erkende Aankoopmakelaars zijn ook aangesloten bij de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken (SGC). Alleen erkende makelaars die zijn aangesloten bij een van de drie makelaars brancheverenigingen (NVM, LMV, of VBO) die Nederland rijk is zijn aangesloten bij de SGC. Dit is één van de belangrijke verschillen tussen een erkende makelaar en een makelaar die niet is aangesloten bij een van de drie brancheverenigingen NVM, LMV, of VBO.

Wat kan de SGC voor u betekenen?

Wanneer u bijvoorbeeld een geschil heeft met een makelaarskantoor en u er samen niet uitkomt kunt u als regel de hulp inroepen van de Geschillencommissie Makelaardij. Dit kan wanneer de makelaar lid is van de Vereniging VBO Makelaar (VBO), de Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen (NVM) of de Landelijke Makelaars Vereniging (LMV) aangezien hij op dat moment geregistreerd is bij de Geschillencommissie (SGC).


Het doel van De Geschillencommissie is om geschillen tussen consumenten en ondernemers op een goedkope, snelle en eenvoudige manier uit de wereld te helpen.

Op de website van de SGC vindt u informatie over welke geschillen u bij welke geschillencommissie kunt indienen, binnen welke termijn u dat moet doen of hoeveel het klachtengeld bedraagt. Ook kunt u het reglement raadplegen voor juridische informatie en de werkwijze van deze geschillencommissie.

Voor meer informatie over de procedure voor het indienen van uw zakelijke klacht bij de Stichting Geschillencommissies voor Beroep en Bedrijf verwijzen wij u naar de telefonische informatiedienst van de SGC: 070 310 5 310.