Op zoek naar een erkende aankoopmakelaar?

Wij bieden diensten van erkende NVM en VBO aankoopmakelaars voor een vast tarief van €2.250,-

Aankoopmakelaar inschakelen

Veel gestelde vragen

Hoe kan deze dienst zo goedkoop worden aangeboden?

Het vinden van een woning is tegenwoordig gemakkelijker dan vroeger, mede door de opkomst en snelle groei van het internet. Voor het zoeken naar een woning hebt u dus in principe geen aankoopmakelaar nodig. Een aankoopmakelaar is daardoor ook minder tijd kwijt doordat hij niet hoeft te zoeken naar een geschikte woning voor iedere klant. Hierdoor kan de dienst goedkoper worden aangeboden. Daarnaast werken wij met een vast tarief, en niet met een percentage van de aankoopprijs. U komt daardoor achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wat zijn de kosten als de aankoop niet doorgaat?

Het kan zijn dat de onderhandelingen niet tot aankoop leiden. De makelaar brengt u dan geen kosten in rekening, mits u bij de onderhandelingen voor uw tweede keuze dezelfde aankoopmakelaar inschakelt. Wanneer u bij de volgende woning niet wederom met de aankoopmakelaar samen wilt werken of wanneer u geen tweede keuze hebt, brengt de makelaar u € 275,- in rekening voor de verrichte werkzaamheden.

Hoe vaak kan ik de makelaar meenemen voor bezichtiging en de onderhandelingen?

Mochten de onderhandelingen van de eerste woning niet leiden tot aankoop, dan kunt u kosteloos de makelaar inschakelen bij de eerstvolgende woning van uw keuze. In de meeste gevallen slaagt een aankoop bij de eerste of tweede woning. Mochten de onderhandelingen echter niet tot aankoop leiden bij de eerste twee woningen, dan zal de makelaar bij elke volgende woning € 275,- extra in rekening brengen.

Kan ik mijn opdracht annuleren?

Het invullen van ons aanvraagformulier verplicht u tot niets en is geheel vrijblijvend. De opdracht is echter niet meer kosteloos te annuleren als de aankoopmakelaar al een afspraak heeft gemaakt en werkzaamheden heeft verricht.

Als u de opdracht toch wilt annuleren, dan worden alleen de kosten in rekening gebracht die de makelaar al heeft gemaakt. De makelaar brengt € 275,- in rekening als er al werkzaamheden verricht zijn.

Waar zijn de aankoopmakelaars actief?

Onze erkende aankoopmakelaars zijn werkzaam door heel Nederland. Nadat u het aanvraagformulier hebt ingevuld, krijgt u een aankoopmakelaar bij u in de buurt toegewezen uit ons makelaars netwerk. Deze makelaar is daardoor altijd op de hoogte van de locale ontwikkelingen.

Doet de makelaar ook een bouwkundige keuring?

Een makelaar is niet bevoegd tot het doen van een bouwkundige keuring. Dit moet gedaan worden door een bouwkundig specialist. De aankoopmakelaar kan wel advies geven of een bouwkundige keuring nodig is. Deze keuring kan ook worden gebruikt als ontbindende voorwaarde. Voor een bouwkundige keuring door een specialist verwijzen wij u door naar de website van Keurhuis Nederland. Zij hanteren een vast laag tarief voor een bouwkundige keuring.

Kan de makelaar ook het taxatierapport verzorgen welk nodig is voor de hypotheek?

De aankoopmakelaar taxeert uiteraard de aan te kopen woning om sterk te staan in de onderhandelingen. Echter, geldverstrekkers accepteren meestal geen taxatierapport dat is opgesteld door een makelaar welke betrokken is bij de aan-of verkoop van een onroerende zaak. U dient hiervoor een onafhankelijke taxateur in de arm te nemen. Wij verwijzen u hiervoor naar de website van Erkende Taxateurs. Zij hanteren een vast laag tarief voor een taxatierapport.

Heeft u ook makelaars voor verkoopbegeleiding?

Als u uw woning wilt verkopen en een erkende makelaar wilt voor de verkoopbegeleiding kunnen wij u ook van dienst zijn. Wij verwijzen u hiervoor naar de website van Erkende Verkoopmakelaars. Zij hanteren een vast laag tarief voor de verkoopbegeleiding.